Известие

Collapse
No announcement yet.

Наливате ли двутактово масло на вашите JTD в нафтата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Наливате ли двутактово масло на вашите JTD в нафтата

Изчетах тема за 2Т масло не само в нашият форум като цяло хората са доволни.Та юнаци наливате ли на вашите красиви 147-ци колко често ? и какво 2Т масло.Доколкото разбрах дозата е 5гр на литар нафта.Преди да закупя алфитата където я носих на диагностика майстора ме посъветва да го правя тъй като всичките нафти в BG били супер сухи.
    Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
    0w40 Shell Helix Ultra

Малка ли ти се вижда цената на дизела, че още да я оскъпяваш ?
    Ефекта е, че ще заработи по-меко.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Виждами се скъпа и некачесвена още малко стотинки за мое успокоение бих давал от време на време.За какви ли не глупости си даваме парите.
      0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Аз наливам редовно+добавка ТДА на Кастрол
        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Колега аз лично слагам около 200г на 60л но когато пътувам извън градско за да може да си я изразходя в рамките на пътуването.
          Да не ми се оталожи и после да имам ядове,но слагам и добавка редекс верно цената може да се увеличава за литър но мотора като,че работи по меко а маслото го имам за резачката не знам ква марка е?
          А един приятел даже слагаше около 1л. бензин на Аудито но на всеки резервор и след около 15 000 му се прецака мотора но не помня какъв точно бе проблема.
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Не му се е прецакал мотора от бензина.На дизела зимата му дават до 30% да се слага бензин при екстремно ниски температури.
            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Редовно слагам от червеното масло на Щил,двигателят звучи коренно различно,по тих е и има разлика в разхода.Зимата не слагам защото се сгъстява много.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Досега не съм слагал на моята.
                Двигателя си работи безупречно. Струват ми се малко врели некипели тези работи с маслото. Това е JTD common Rail не вартбург.
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Аз слагам отскоро, по-тих е двигателя! Колко да оскъпява литъра е на 5лв. и колко да се сгъстява като е рядко колкото нафтата.
                  156 Sportwagon 02'

Comment

Бензина е изключително сух в никакъв случай на наще печки.
                    0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Как би се отразило маслото на дюзите? Не е ли проблемно ?
                      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Говорих с моя майстор и ми обясни че е силно препорачително за добро смазване на горивната система и страшно помагало за лесно отвиване на свещите.А добре запознатите с химията нека да кажат променяли 2т маслото цетаново число на нафтата.
                        Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 17:01.
                        0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Наливах в началото, сега не наливам. Все тая.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                            Маслото изгаря при по-висока температура на изгаряне от колкото дизела,така че има положителен ефект в/у дюзите почиства и изгаря нагара.поне така ми бе обяснено.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                              точно че разпръсквачите стават чисти
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X